Akvarell av Margareta Palm

Ordförande har ordet

Kära medlemmar!

Nu har vi återigen en sommar bakom oss, kvällarna kommer tidigare och kylan smyger sig på.

Sommarens utställningar har varit välbesökta, och en hel del verk har fått nya ägare.

Nu är det dags att se framåt och det börjar med HÖSTMÖTET som kommer att äga rum söndagen den 5 november kl 12-17 i Vuxenskolans lokaler i Östhammar. (Se bifogad inbjudan).

Vår samlingsutställning i december (adventutställningen) kommer även i år att vara på SKB. En mer detaljerad inbjudan kommer att sändas ut i november.

I år deltar vi inte på Ordfestivalen med någon utställning.

Styrelsen kommer att ha ett arbetsmöte i oktober för att se över ”lathundar” och arbetsbeskrivningar för styrelse och utställare, samt bildande av arbetsgrupper.

Det känns nu viktigt att ni kommer till höstmötet för att ta del av framtida verksamhet i föreningen. Det gäller att ge och ta för att få ut det bästa av vår verksamhet.

Ett par kortkurser kommer förhoppningsvis att starta upp framöver i både akvarell och akryl. Har ni förslag på andra aktiviteter så kom på mötet och tyck till.

Nu går vi in i en färgsprakande årstid så ut med kamera och/eller målardukar och fånga vår fina natur, så ses vi alla på Höstmötet med nya fräscha idéer inför kommande verksamhetsår.

Hälsar

Iréne

Inbjudan till Höstmöte 5 november

Alla medlemmar är varmt välkomna söndag den 5 november kl 12.00 till Vuxenskolans lokaler i Östhammar. Buss 811 går från Uppsala till Östhammar.

Under mötet diskuterar vi frågor av gemensamt intresse. Bland annat erfarenheter från sommarens utställningar. Andra viktiga frågor som skall diskuteras är – hur skall våra samlingsutställningar se ut framledes? Skall vi ändra på något?

En lättare förtäring kommer att serveras.

Kjell Ekström konstnär från Åland kommer till oss och håller ett föredrag om

Önningebykolonin på Åland. Detta var ett konstnärskollektiv som verkade framför allt i slutet av 1800 talet.

Kjell kommer att dels berätta om kolonin samt visa bilder av dess medlemmar. Kolonin beskrivs som en svensk-finländsk motsvarighet till konstnärskolonin i Skagern.

Varmt välkomna med anmälan senast onsdagen den 1 november till Monica Eklöf tel 0707926719 eller monicaekloef@telia.com

/Styrelsen ÖKF

Sommarens utställningar 2017

Brukshandeln i Harg.

Under sju sommarveckor disponerade ÖKF Brukshandeln för sina utställningar. Bruksgården var i år upptagen, men Bruket lät ställa i ordning den gamla Brukshandeln som även den blev en riktigt fin utställningslokal.

Sommarens utställningar var flitigt besökta med drygt 1506 besökare.

I den årliga jurybedömda samlingsutställningen deltog 10 av våra medlemmar.

Med på utställningen var akvareller, akrylmålningar och oljemålningar. Samlingsutställningen besöktes av 262 personer.

Rådhuset i Öregrund.

Under vecka 28 ordnade föreningen en samlingsutställning i Öregrund.

Antal medlemmar som ställde ut var 10 stycken. Utställningen besöktes av >200 personer, med andra ord ett riktigt bra resultat.

SKBs kontor i Östhammar

På temat 'blått är flott, grönt är skönt' har föreningen haft en sommarutställning i SKBs lokal i Östhammar. Eftersom vi inte vaktar själva är det svårt att ange hur många besökare som sett utställningen, men SKBs personal säger att intresset varit bra.

Nedanstående bilder får representera den fina utställningen.