Akrylmålning av Yvonne Eklund

Redaktör Monica Eklöf

Efter en sommar med mycket besökare på våra utställningar och även en hel del försålda verk är det dags för höstens aktiviteter.

Höstmötet skall i år gå av stapeln 30 oktober. Se bifogade inbjudan.

Under november ställer några av våra medlemmar ut i SKBs lokal med utställningsnamnet ”Experimentell  Akvarell”.

Vår samlingsutställning i december (adventsutställningen) kommer även i år vara på SKB. En mer detaljerad inbjudan sänds ut i november.

Är du intresserad av att ställa ut i SKBs lokaler under våren, anmäl dig till Gerd Vading eller Monica Eklöf.

Den planerade utställningen på Östhammar biblioteket  i samband med Östhammars Ordfestival och med tema ”MOSAIK” är tyvärr inställd. Biblioteket har stängts för okänd tid på grund av arbetsmiljö- själ.

Nyordning gäller vid utställning på äldreboendet på Edsvägen 16 i Östhammar. Alla har nu möjlighet att ställa ut där nu, inte bara våra medlemmar i ÖKF. Vill du ställa ut tag själv kontakt med kommunen Peter Kjellman eller Maria Ekh. Viktigt är dock att du meddelar ÖKF om du skall ställa ut.

Har du missat att betala medlemsavgiften på 250 kronor var vänlig sätt in pengarna på pg 885170-1.

Är anledningen att du inte längre vill vara medlem, snälla meddela oss detta!

Inbjudan till Höstmöte 30 oktober

Alla medlemmar är varmt välkomna söndag den 30 oktober kl 12.30 till Vuxenskolans lokaler i Östhammar. Buss 811 går från Uppsala till Östhammar.

Under mötet diskuterar vi frågor av gemensamt intresse. Bland annat erfarenheter från sommarens utställningar. Andra viktiga frågor som skall diskuteras är – hur skall våra samlingsutställningar se ut framledes? Skall vi ändra på något?

En lättare förtäring kommer att serveras.

Efter mötet planeras att en inbjuden konstnär berättar om sitt arbete. I nuläget är det oklart vem som kommer. Detta meddelas senare.

Varmt välkomna med anmälan senast onsdagen den 26 oktober till Monica Eklöf tel 0707926719 eller monicaeklof@telia.com

/Styrelsen ÖKF

Sommarens utställningar 2016

Bruksgården Harg.

Under sex sommarveckor disponerade ÖKF Bruksgården för sina utställningar. Som vanligt bjöd den vackra lokalen en fin bakgrund till konstverken.

Sommarens utställningar var flitigt besökta med drygt 1681 besökare.

I den årliga jurybedömda samlingsutställningen deltog 10 av våra medlemmar.

Med på utställningen var akvareller, akrylmålningar och oljemålningar. Samlingsutställningen besöktes av 289 personer.

Rådhuset i Öregrund.

Efter förra årets uppehåll ordnare föreningen åter en samlingsutställning i Öregrund.

Antal medlemmar som ställde ut var 11 stycken. Utställningen besöktes av 258 personer, med andra ord ett mycket gott resultat.