Maj 2017

Akvarell  av Kerstin Lindblad

Vill börja med att rikta ett stort TACK till alla, för att jag fick ert förtroende på årsmötet, att tillsammans med övriga styrelseledamöter leda Östhammars Konstnärförening under det kommande verksamhetsåret.

Efter en allt annat än trevlig vår, när det gäller vädret så tar vi nu i med nya tag och förbereder för sommarens utställningar.

Som de flesta troligen redan känner till så blir årets utställningar i Harg flyttade från Bruksgården till Brukshandeln, då bruket behöver lokalen till annat ändamål denna sommar.

Vi tror och hoppas att det kommer att fungera väldigt bra att vara i Brukshandeln, då lokalen är bra, ljus och lättillgänglig.

Samlingsutställningen i Harg blir mellan den 1 juli – 7 juli. Jury i år är Kristina Jansson, medlem i KRO.

Samlingsutställningen i Öregrund kommer att vara den 8 juli – 14 juli. Vernissage på lördagen och det kommer att vara öppet mellan 11 - 17 alla dagar. Ansvariga för hängning och nedtagning i Öregrund blir i år, Staffan Strand och Torbjörn Ahlbäck.

Sommarutställningen på SKB blev snabbt fulltecknad och det är 20 personer som anmält sig att vara med. Ansvariga för den utställningen är Gerd Vading, Monica Eklöf, Lisbeth Wallin och Marianne Ahlsén.

Det var det, om sommarens utställningar i vår regi. Hoppas nu att många känner lust och glädje för att ställa ut och visa sina alster i Harg och Öregrund.

För att delta i utställningar anordnade av Östhammars Konstnärsförening krävs det att man är medlem och det blir man enkelt genom att sätta in 250 kronor till PG 885170 - 1. Glöm bara inte att skriva ditt namn och adress på talongen.

I övrigt hoppas vi i styrelsen att Ni hör av er till någon av oss om det är något ni undrar över eller har bra tips och förslag på vad vi kan göra för trevliga saker förutom de traditionella utställningarna.

I höst kommer eventuellt Camilla Holewa att hålla en tvådagars kurs i Akrylmålning och lär ut lite av sina tekniker.

Önskar ALLA en skön sommar, och ett stort LYCKA TILL, till er som ställer ut.

Hälsar

Iréne Segersköld Lindén, ordförande.

Irene.linden@telia.com

Vinterakademi i Östhammar 2017

Lördag 4 och söndag 5 mars samlades 9 stycken akvarellmålare i ÖSSs klubbhus i Östhammar. I år var "vinterakademin" som vanligt med fritt måleri.

Dock försökte vi oss på temat ’Blått är flott och grönt är skönt’ som en liten försmak inför sommarutställningen på SKB, nedan ett axplock på vad som åstadkoms.

Gerd Vading                                   Lisbeth Wallin

Margret Axell                                           Susanne Laine                  Astrid Annersten

Anja Lund                                               Margareta Palm

Utbildning i meditativt tecknande enligt zentangle metoden

Kursen hölls i Vuxenskolanslokal i Östhammar 20-19 februari.

Lärare för kursen var Anita Westin med Gerd Vading som samordnare

Till första dagen, som var en nybörjarkurs kom 11 personer och till andra dagen,  som var en fördjupningskurs kom 8 personer.

Nedan ses ett prov på vad deltagarna presterat under dagarna.