Hem Föreningen Nyheter Utställningar Medlemmar Länkar

Kontakt

 

 

  Margaret Axell

 

 

Att måla har alltid varit viktigt för mig. Som ung målade jag i olja och gick många kurser för olika lärare. Efter många års uppehåll började jag sedan att måla akvarell och det fascinerade mig direkt Det är en spännande teknik.
Under min tid i Västergötland sökte jag mig till akvarellkurser i Skåne, på Öland, Gotland. och Bornholm och visade också resultaten av dem på olika utställningar.
Tyvärr har jag inte hunnit måla för Arne Isaksson, men det kompenseras väl av kurserna för Lars Holm, som jag gått under många somrar sedan jag 1999 flyttade till Österbybruk.
Under den här tiden har jag också målat för Kjell Ekström och Mats Pettersson.
I Österbybruk fick jag kontakt med Östhammars Konstnärsförening och har tillsammans med andra medlemmar deltagit i samlingsutställningar i Östhammar, Österbybruk, Öregrund och Uppsala. Jag har dessutom visat mina akvareller på egna utställningar på samma orter. Numer är jag bosatt i Uppsala.
För mig finns några gemensamma nämnare i akvarellmålning och poesi. Här finns nyanserna, rytmerna och klangerna. Jag har tillsammans med Gerd Vading gett ut två diktsamlingar och dessutom medverkat i en antologi.

 

 

 

 

Slätten

Norrsken

Skuggor

 

 

 

Kvinna i svart hatt

Monotypi 1

  ©"Alla konstverk på denna website är skyddade enligt upphovsrättslagen (SFS 1960:729) Skyddet innebär
att konstverket inte får återges utan tillstånd från rättighetshavaren, annat än för enskilt bruk.
Exempel på nyttjanden som kräver tillstånd är kopiering av konstverket till webbsida, interna nätverk,
utskrift av verket och mångfaldigande genom reprografiska metoder."