Kristina Stjernberg

Jag växte upp i Falköping, Västergötland, min far, Sigurd Göransson, var konstnär och teckningslärare på gymnasiet så jag har haft en lång "utbildning" inom konst och hantverk, började "hänga med" pappa till skolan i 4-års åldern där han satte mig med kritor, lera och allt som tänkas kunde. Varefter tiden gick och lillan blev större fick hon prova på de "farliga" teknikerna, linoleumtryck, batik, plast- och metallsvetsning, kopparstick.......ja allt och lite därtill, förutom detta är väl benämningen Autodidakt.
Sen 20 år tillbaka har jag varit mer aktiv i mitt skapande och sysslar idag med keramik, betong, linoleumtryck, textil/textiltryck, datagrafik och webbdesign. Jag har varit sparsam med egna utställningar och har mest figurerat lokalt men har privata köpare över hela världen.

Har en ateljé med tillhörande sommarkafé i min bostad i Norrboda på Gräsö där jag även håller keramikkurser.

Utställningar
Anders Mats gården, Gräsö
Rådhuset, Öregrund
Ekan, Öregrund
Rådhuset, Östhammar
Galleri Öst, Östhammar
Knutmassomuséet, Gimo
Hantverksboden, Dannemora
Bruksgården, Harg
Galleri Harmoni, Stockholm

Medlem i Öregrund och Gräsö Konsthantverkareförening samt Östhammars Konstnärsförening.
1998 startade jag och min make, Sten Stjernberg, "Konstsommar på Gräsö" som sedan 2011 drivs i ny regi med namnet "Gräsö konstrunda".

www.konstkafe.com

Windman