Gudrun Wahlström

Jag är fritidsmålare sedan många år. Min profession är socionom och att måla akvarell är min passion. Jag kommer ursprungligen från Södertälje och är bosatt i Östhammar sedan 2001.

För mig är måleriet en inre kraftkälla som skapar glädje.
Att måla akvarell är som ett möte med livet självt.
Det bjuder ständigt på oförutsedda överraskningar, ibland nedslående dystra
och ibland förunderligt vackra.

Jag söker efter mina motiv i naturen och utgångspunkten är ofta vilka färger jag har lust att arbeta med. Det blir en dialog mellan mig och färgen. Jag fascineras av hur färg påverkar oss människor och har studerat Goethes färglära.

Mina färdigheter har jag utvecklat genom att delta i studiecirklar, kurser, litteratur i ämnet och inte minst när jag målar tillsammans med vänner.

Med förkärlek målar jag på handgjort akvarellpapper papper från Lessebo eller det italienska Fabriano