Klicka på en bild för att se den i större format

Astrid Annersten

Jag har alltid varit fascinerad och intresserad av bilder i alla dess former.

Detta har jag haft glädje och nytta av i mitt yrkesliv som lärare, förlagsredaktör och informationschef.

Som pensionär har jag kunnat koncentrera mig mer på mitt bildintresse och har haft möjlighet att ta en fil.kand. i konstvetenskap.

Akvarellteknik är det som passar mig bäst, då det finns mycket som händer mellan färgerna, papperet och vattnet. Det blir spännande och ibland till och med lite äventyrligt! - Att få fram olika uttryck med ljus inom akvarelltekniken är stimulerande.

Jag har deltagit i ett flertal olika kurser för olika lärare bl. a. Lars Holm, Anders Wallin, Hasse Karlsson och Ia Säflund.

Utställningar har jag haft i Uppsala och Hargs bruk (i norduppland) och deltagit i samlingsutställningar i Uppsala, Öregrund, Östhammar och Harg där de flesta varit jurybedömda.

Senast blev jag uttagen i Nordiska Akvarellsällskapets jurybedömda utställning på Island i Norden Hus, Reykjavik, den 16 oktober – 6 november 2010.

Är medlem i Östhammars konstnärsförening och Nordiska Akvarellsällskapet.

Förundran

Vår